Lars Enbom on 34-vuotias vuonna 1999 ammattiin valmistunut automaatioasentaja. Lars on lähtöisin Paraisilta, mutta on jo kouluikäisenä muuttanut Tampereelle.  Harrastuksiin kuuluvat moottoripyöräily, kalastus, retkeily, elokuvat ja tietokoneet.

Työkokemusta on kertynyt muun muassa erilaisista metallialan työtehtävistä sekä kokoonpano ja hydrauliikkapuolelta. CNC-sorvin käyttö on myös tuttua. Kokemusta on tullut vuoden verran myös työskentelystä osakkaana yrityksessä sekä hälytysjärjestelmien myyntityöstä.  Ennen Sarkaan työllistymistä Lars oli työkokeilussa mökkitalkkarina. Eli monenlaisesta työstä on kokemusta.  Sarkaan hän tuli Tampereen Työllisyydenhoidon palveluyksikön  TYPA:an kautta.

Sarkassa Lars työskenteli ensin ulkoalueiden siivous- ja kunnossapitotehtävissä, johon Sarka palkkasi kolme pitkäaikaistyötöntä tekemään täydentävää siivousta Tampereen kaupungin keskustassa.  Työntekijät kiersivät pahimmin roskattuja alueita iltaisin, kun kaupungin työntekijät vastaavasti siivosivat päivisin.  Töihin pääseminen pitkän työttömyyden jälkeen toi mielekkyyttä, kun työttömänä ollessa helposti passivoituu.  Työllistyminen aktivoi tekemään asioita myös kotona, kun elämä on säännöllistä.  Työn ohessa opiskelukin on ollut joskus ”takaraivossa”, mutta se ei ole vielä nyt ajankohtainen asia.

Tässä valmistuu pitkospuita Halimasjärven ympärille.Loka-marraskuun taitteessa 2014 ulkosiivoustyöt päättyivät talven tuloon. Sen jälkeen Lars oli hoitamassa luistelukenttien jäädytystä ja aurausta sekä Kämmenniemen että Raholan kentillä. Työtehtäviin ovat kuuluneet myös mm. puistonpenkkien maalaus, puusepän työt ja vahtimestarina toimiminen Nottbeck- ja Eurooppa –näyttelyissä.  Halimasjärvellä  tehtiin perinnerakentamista pitkospuista.

”Sarkassa olen päässyt tekemään monipuolisia työtehtäviä. Näin ollen välillä eteen on tullut myös haasteellisia tehtäviä. Aina oppii uutta ja ”matkailu avartaa”.  Työt huoltoyksikössä jakaantuvat myös jokaisen osaamisen mukaan.”

Lassea pyydettiin Sarkan palkkatukityöjakson jälkeen Tampereen Infralle kesäksi kausityöntekijäksi. Työt hän aloitti 1.6. Työtehtäviin kuuluu mm. uimarantojen siisteydestä huolehtiminen ja kunnostustehtävät. Sarkan huoltoyksikön työnjohtajan Hannu Savolaisen mukaan Larsiin voi aina luottaa. Hän on tarkka työssään ja omaa positiivisen asenteen.

« Takaisin onnistumistarinoihin