Tampereen Sarka on ehdolla vastuulliseksi työnantajaksi 2019 Vastuullinen työnantaja -kilpailussa. Kilpailuun etsittiin työnantajia, jotka ovat toimineet luovasti, vastuullisesti ja ennakkoluulottomasti sekä toiminnallaan edistäneet erityistä tukea tarvitsevien työllistymistä. Voittajan valitsee Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) ohjausryhmä. Kilpailuun pääset tutustumaan:  https://ammattipolku.fi/ajankohtaista/

 

Tampereen Sarka oli yksi tutkimuksen kohderyhmään kuuluvista yrityksistä.

Linkki tutkielmaan

 

Vietimme Sarkassa 3.10. aamupäivällä Suomalaisen Työn Liiton Avointen ovien tapahtumaa Sarkan hallinnoimassa Galleria Nottbeckissa Siperiassa. Sarkassa halusimme nostaa esiin työllistettyjen työntekijöidemme polut ja onnistumiset sekä pitkäaikaisten loistavien yhteistyökumppaneidemme panoksen työmme tekemisessä. Palkitsimme yhteistyökumppaneitamme Vastuullinen toimija -kunniakirjalla. Palkitut kumppanimme olivat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Tampereen kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualue ja Pirkanmaan Voimia. Palkinnon vastaanotti Tykasista Regina Saari, Kapasta Teemu Kylmäkoski ja Pirkanmaan Voimiasta Katri Tuominen. Suuret kiitokset näille organisaatioille vastuullisista teoista työllistämisen parissa! Omasta työrupeamastaan ja jatkopolustaan kertoivat Huoltoryhmässä työskentelevä Timo Turunen, Pitkospuita pitkin eteenpäin -ryhmävetäjä ja kaupungille tapahtumakoordinaattoriksi työllistynyt Hanna Kirmanen ja Sarkassa aikoinaan työskennellyt ja hienon polun pakolaisuudesta yliopisto-opintoihin edennyt Leila Mohammadi. Tapahtuman kruunasi Sarkan huoltoryhmässä työskentelevä stand up -koomikko Saku Torssonen oivaltavalla esityksellään. Tapahtuman alkusanat lausui Sarkan hallituksen puheenjohtaja Katri Pihlaja. Sarkan toimitusjohtaja kertoi yhteiskunnallisten yritysten toiminnasta ja arvopohjasta ja miten nämä arvot näkyvät juuri Sarkan toiminnassa.

Tykasin palkitseminen 3.10.Kapan palkitseminen 3.10.

Voimian palkitseminen 3.10.Katrin puhe 3.10.

Leila MohammadiSaku Torssonen

Tampereen Sarka Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä, elokuu 2019

  Yrittajalehden artikkeli 6 2019 sivu 1Yrittajalehden artikkeli 6 2019 sivu 2

 

Yhä useampi meistä vastaa tähän kysymykseen kyllä.

Myönteinen vastaaminen on helppoa, jos tutustuu Suomalaisen Työn Liiton tekemään tutkimukseen. Sen mukaan 88 prosenttia suomalaisista arvostaa yrityksiä, jotka tekevät liiketoimintansa kautta yhteiskunnallista hyvää. Lisäksi yli 60 prosenttia kertoo pyrkivänsä valinnoissaan eettisyyteen mahdollisimman usein.

Yhteiskunnalliset yritykset toimivat kuten mitkä tahansa yritykset yhtiömuodosta riippumatta, mutta niiden voitonjako poikkeaa tavanomaisesta: liikevoitto käytetään ensisijaisesti jonkin yhteiskunnallisen tai ympäristöllisen päämäärän hyväksi, joko oman yhteiskunnallisen toiminnan kehittämiseen tai lahjoittamalla se yrityksen toiminta-ajatuksen mukaisesti.

Kaikkien yritysten ei silti tarvitse olla yhteiskunnallisia yrityksiä tehdäkseen liiketoiminnallaan hyvää. Yrityksissä voidaan tehdä valintoja, joiden avulla eettiset ja yhteiskunnallista hyvää tuottavat arvot tehdään kuluttajille näkyviksi. Yksi tällainen vaihtoehto on valita yhteistyökumppaniksi yhteiskunnallinen yritys.

Yhteiskunnallinen yritys Tampereen Sarka Oy on tehnyt Tampere-talon kanssa vuosien mittaan monipuolista yhteistyötä erilaisten tapahtumien rakennus- ja järjestelytöissä. Tampere-talo ja Tampereen Sarka jakavat eettisesti samankaltaisen arvopohjan, jossa korostuu muun muassa hyvinvointi. Tampere-talo tuottaa kulttuuripalveluillaan ihmisille hyvinvointia, ja Tampereen Sarka tarjoaa pitkään työttömänä olleille henkilöille mahdollisuuden työllistyä, päästä työelämässä eteenpäin ja työn parantaa hyvinvointiaan. Yhteistyölle on siis olemassa erinomaiset edellytykset.

Viimeisin Tampereen Sarkan ja Tampere-talon yhteistyöesimerkki on kesäkuussa Tampere-talossa avautuva Andy Warhol -julistenäyttely, johon Tampereen Sarka on rakentanut asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti arvokkaille julisteille ripustussermit. Andy Warhol (1928–1987) Posters -näyttely sisältää noin 120 Warholin kehystettyä ja museolaatuista alkuperäisjulistetta 1960–1980-luvuilta, kirjojen, lehtien ja äänitteiden kansia, harvinaisia keräilyesineitä sekä kymmeniä Warholin julkaiseman Interview-lehden numeroita. Teokset ovat lainassa Hampurin taideteollisuusmuseosta (Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg).

Näin arvokkaan näyttelyn puitteiden rakentaminen vaatii kumppanuudelta tiimityötä ja luottamusta siihen, että työt hoituvat ajallaan, sovitusti ja tarkkojen laatuvaatimusten mukaisesti.

Tarvitsisiko sinunkin yrityksesi hyvää tekevää yhteistyökumppania? Olemme kuulolla!

Katja Piiksi
toimitusjohtaja
Tampereen Sarka Oy
www.tampereensarka.fi

 

Kirjoitus on julkaistu Tampereen kauppakamarilehden blogissa 12.6. Linkki artikkeliin »