Työhönvalmentajan mietteitä

Olen työskennellyt Tampereen Sarka Oy:ssä työhönvalmentajana ja henkilöstövuokrauksen esimiehenä seitsemän vuotta. Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa, ja paljon on siinä ajassa ollut ihmisten kohtaamisia ja työllistämistoimia Sarkassa.

Hienoimpia hetkiä työssäni on, kun yllättäen vaikkapa sähköpostia avatessa tulee seuraavanlaisia viestejä (suorat lainaukset):

”Moi,haluan kiittää teitä kun avasitte mulle vaikeasti työllistettävälle tien työpaikalle missä sain näyttää osaamiseni ja työintoni. Ja nyt tänään teidän ansiosta sain puhelun Pirkanmaan Voimialta ja sain työsuhteen vuoden loppuun asti ja mahdollisesti pitempäänkin. Ilman teidän uskoa minuun tätä ei olisi tapahtunut.

Kiitos kaikesta ja hyvää helle kesää 🙂😍

Terveisin Raija

”Olen viihtynyt töissä ja paras paikka missä oon ollut, en vaihtaisi päivääkään pois 🙂

Marko

Monilla aloilla on pulaa työntekijöistä. Jos työnantajat haluavat sitoutuneita työntekijöitä, on tärkeää, että työpaikalla on hyvä ilmapiiri, ja siellä huomioidaan ihmisten erilaisuus ja erityisyys ja annetaan mahdollisuus erilaisille oppijoille.

Tämän asian on fiksusti ilmaissut Julia Sarkan www-sivujen Onnistumistarinoissa:

”Työllistymisessä haasteena ovat olleet ihmisten ennakkoluulot. Erästä työpaikkaan hakiessani etähaastattelussa kaikki meni hyvin siihen, asti kun kerroin, että minulla on lievä kehitysvamma. Kuulin haastattelijan äänestä, että nyt ei mennyt nappiin…

Päiväkodin keittiöllä tehtäviini kuuluvat tiskihuolto ja muut avustavat keittiötehtävät, tilojen imurointi ja muita pienempiä siivoustehtäviä. Pidän työstäni todella paljon, koska se on monipuolista, ja työpaikalla on hyvä ilmapiiri. Työkaverit ovat eri ikäisiä kuin minä, mutta heitämme hauskaa läppää keskenämme. Olen oppinut uusia asioita työkavereilta. Sain mm. eräänä päivänä seurata, miten tehdään tilauksia. Huomasin, että siinä tehtävässä pitää suunnitella ja muistaa paljon asioita.  Työkavereiden kanssa juttelemme muistakin kuin työasioista. Meillä on mm. yhteisenä kiinnostuksen kohteena historia. Yhtenä päivänä keskustelimme viikinkiaarteiden löytymisestä Vesilahdelta, mikä on tosi kiehtova aihe.”

Julia

Työnhakijan tulessa työhaastatteluun, haastattelijaa vastassa on aina uusi elämäntarina. Minua ne kiinnostavat. On ollut terveellistä huomata, että omat ennakko-odotukset eivät aina pidä paikkaansa. Sitähän helposti rakentaa omassa päässään tarinan ihmisestä omien asenteiden ja näkemysten mukaan. Kai se toki on ihan inhimillistäkin…

Työpaikkahaastattelussa kysymme aina, millaiset hakijan sen hetkiset suunnitelmat ovat työllistymisen suhteen Sarkan palkkatukijakson jälkeen. Tavoitehan voi muuttua työjakson aikana, mutta lähtökohta on, että hyödynnämme palkkatukijakson uuden työpaikan löytymiseksi vapailta markkinoilta tai työntekijän pääsyn koulutukseen.

Työnhakija allekirjoittaa jo haastatteluvaiheessa työhönvalmennussopimuksen, jossa hän sitoutuu muun muassa tapaamisiin ja kontaktointeihin työhönvalmentajan kanssa, oman tilanteen arviointiin, tavoitteiden asettamiseen työllistymisjaksolle, työnhakuasiakirjojen laadintaan, sähköisten työnhakukanavien käyttöön, tapaamisiin oppilaitosten edustajien ja työnantajien kanssa, mahdollisesti osatutkinnon suorittamiseen ja aktiiviseen työ- tai koulutuspaikan etsimiseen.

Henkilöstövuokrauksemme työntekijät työskentelevät eri puolilla kaupunkiorganisaatiota lähinnä avustavissa tehtävissä, kuten koulunkäynninohjaajina, keittiöapulaisina, monipalvelutyöntekijöinä ja päiväkotiapulaisina.

Toimin siis heidän esimiehenään ja työhönvalmentajana. Lisäksi työhönvalmennus kuuluu myös Sarkan oman huoltoyksikön ja siivouspalvelujen työntekijöille.

Panostamme työsuhteen alussa perehdytykseen. Työntekijän kanssa käymme läpi yleisiä työsuhteeseen liittyviä asioita ja hän allekirjoittaa perehdyttämisen tarkistuslistan ja saa myös samat asiat sisältävän perehdytyskansion. Käyn myös kaikkien työntekijöiden kanssa etukäteen työkohteessa tutustumiskäynnillä ennen työsuhteen alkua. Näin työntekijän on mukavampi aloittaa työ, kun tietää missä työkohde sijaitsee ja kuka siellä vastaa työtehtävään perehdyttämisestä.

Meillä nuorin työllistetty henkilö on tällä hetkellä 21-vuotias ja vanhin 62-vuotias. Lisäksi meillä on työntekijöitä eri aloilta ja koulutustaustoista. Joillakin työntekijöillämme on takanaan yliopistotutkinto, kun taas osalla ei vielä ole ammatillista koulutusta, tai se on jäänyt kesken tai koulutus on vanhentunut. Sarkassa työskentelee myös huomattava määrä ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Työllistämme pitempään työttömänä olleiden lisäksi myös osatyökykyisiä ja kehitysvammaisia.

Näin ollen edellä mainituista lähtökohdista työtä ei yksinkertaisesti voi tehdä huomioimatta ihmistä yksilöllisestä näkökulmasta ja hänen sen hetkistä elämäntilanteestaan. Yksi Sarkan arvoista onkin yksilöllisyyden huomioiminen. Korostan myös aina työntekijöilleni sitä, että minulle voi soittaa pienestäkin asiasta, ja jos jotain ongelmia ilmenee, niin niistä on tärkeä kertoa ja puhumalla selvittää asiat.

Tärkeää on myös toiminta yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka tilaavat työntekijöitä. Se, että tuntee heidät ja heidän tarpeensa on ensiarvoisen tärkeää. On kiva mennä työpaikoille, missä on tuttuja ihmisiä, ja missä uusi työntekijä otetaan iloisesti vastaan.

Aija Korhonen