Nyt on aika tehdä #Vastuullisuusteko

Koronaviruksen ravisuttaessa koko maailmassa ihmisten turvallisuudentunnetta, taloutta ja jokapäiväistä elämää, korostuu arjessa vastuullisuus: vastuu itsestä, läheisistä, muista ihmisistä ympärillämme ja yhteiskunnasta, jossa elämme. Paluuta vanhaan ei kenties ole, mutta jokainen voi vaikuttaa toimillaan ja valinnoillaan siihen, minkälaiseksi rakennamme tulevaisuutemme ja yhteiskunnan, jossa haluamme elää. Saatamme menettää vanhasta jotakin, mutta tilalle on mahdollista saada jotakin uutta ja parempaa, kun tutkiskelemme omia arvovalintojamme.

Etenkin nyt tarvitaan yrityksiä, jotka kantavat aidosti vastuuta yhteiskunnassamme. Tarvitsemme yrityksiä, joiden toiminnan tarkoitus ei ole suurimman mahdollisen voiton tavoittelu, vaan yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen omalla liiketoiminnallaan. Näitä yrityksiä ovat Yhteiskunnalliset yritykset. Yhteiskunnallisten yritysten toiminnan vaikuttimena on yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen ja yhteiskunnallisten tavoitteiden toteuttaminen. Niiden toiminta on kannattavaa, mutta arvopohjaista, ja siksi ne eivät ensisijaisesti tavoittele voittoa omistajilleen.

Merkityksellinen työ tuottaa hyvää, niin asiakkaille, yrityksen työntekijöille kuin yhteiskunnallekin. Nyt on hyvä aika jokaisen meidän pohtia sitä, miten omalla ostovalinnalla on suuri merkitys siihen, että kotimaiset tuote- ja palveluyritykset pärjäävät ja tuovat elinvoimaa ja työpaikkoja omalle alueelleen lisäten näin koko yhteisön hyvinvointia. Suomalaisen työn liiton laskelmien mukaan, mikäli jokainen suomalainen käyttää kymmenen euroa lisää kuussa kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, pitää se 10 000 suomalaista töissä. Pienellä panostuksella on siis valtava merkitys! Tee sinäkin heti tänään #Vastuullisuusteko.