henna”Kannattaa yrittää eikä jättää kesken. Odottaminen palkitaan, ja päivä paistaa risukasaankin. Asioilla on tapana järjestyä, ja jos lakkaa yrittämästä ei saavuta mitään”.

Henna Perämaa tuli Sarkaan töihin alkukesästä 2016. Työkohde oli Raholan kotihoito. Hän sai tietää työpaikasta ollessaan Trainee-hankkeessa. Hän oli päässyt hankkeeseen Tampereen kaupungin työllisyyspalvelun kautta. Hankkeessa nuorilla oli mahdollisuus tutustua vanhustyöhön. Henna oli Petsamokodissa, jossa hän sai työkokeilussa kokemusta hoiva-alasta.

Alkuajatuksena Hennalla oli, ettei hän mene työkokeiluun, koska sitä ennenkään asiat eivät hänen kohdallaan olleet edenneet mihinkään suuntaan. Henna kertoo: ”Olin turhautunut ja masentunut, kun mikään ei onnistunut.”

kuva

Leila Mohammadi opiskelee Tampereen yliopistossa opettajaksi.

Leila Mohammadi työskenteli Sarkassa päiväkotiapulaisena ja koulunkäynninohjaajana. Työn ohessa hän valmistui koulunkäynninohjaajaksi. Sen jälkeen hän työllistyi koulunkäynninohjaajakasi Aitoon kouluun, jossa oli mm. turvapaikanhakijoiden lapsia.

Parhaillaan hän opiskelee Tampereen Kasvatustieteiden tiedekunnassa opettajaksi ja myös aktiivisesti opettajille suunnatuissa täydennyskoulutuksissa. Leila toimii konsultoivana opettaja ja oman äidinkielensä opettajana sekä tutkimusavustajana Tampereella. Oman äidinkielenopettajana hän auttaa  saman kielisiä lapsia ja näiden perheitä  integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.  Hän kääntää vapaa-ajallaan suomalaista kouluun liittyvää tietoa hallitsemilleen kielille mm. kurdi ja persia ja jakaa niitä lapsille ja näiden perheille helpottaakseen näiden kouluarkea.

kuvaLars Enbom on 34-vuotias vuonna 1999 ammattiin valmistunut automaatioasentaja. Lars on lähtöisin Paraisilta, mutta on jo kouluikäisenä muuttanut Tampereelle.  Harrastuksiin kuuluvat moottoripyöräily, kalastus, retkeily, elokuvat ja tietokoneet.

Työkokemusta on kertynyt muun muassa erilaisista metallialan työtehtävistä sekä kokoonpano ja hydrauliikkapuolelta. CNC-sorvin käyttö on myös tuttua. Kokemusta on tullut vuoden verran myös työskentelystä osakkaana yrityksessä sekä hälytysjärjestelmien myyntityöstä.  Ennen Sarkaan työllistymistä Lars oli työkokeilussa mökkitalkkarina. Eli monenlaisesta työstä on kokemusta.  Sarkaan hän tuli Tampereen Työllisyydenhoidon palveluyksikön  TYPA:an kautta.

kuvaErja Lauttajärvi on 36-vuotias keittiöapulainen. Hän on suorittanut vuonna 2001 myynti- ja asiakaspalvelun perustutkinnon. Hän on työskennellyt vuoden verran Sarka kautta Tampereen Voimian Takahuhdin koulun keittiöllä.

Ammattiin valmistuttuaan Erja hakeutui töihin Tampereen kaupungille. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli palkkatuella Hatanpään sairaalan keittiöllä, mikä työsuhde kesti puoli vuotta. Siitä hän pääsi ilman palkkatukea Kaupin sairaalan keittiöön kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Määräaikaisen työsuhteen jälkeen hän muutti toiselle paikkakunnalle.