Hallituksen henkilöesittely

Kuka olet? Olen koulutukseltani YTT ja tehnyt työurani Tampereen yliopistossa, viimeiset 10 vuotta sosiaalityön määräaikaisena professorina. Olen toista vuotta eläkkeellä. Minulla on sosiaalineuvoksen arvonimi, koska olen toiminut pitkään Tampereen kuntapolitiikassa (Vihreät), mm. kaupunginvaltuuston puheenjohtajana (2009-2012). Tällä hetkellä toimin mm. Tampereen Vuokra-asunnot Oy:n hallituksen jäsenenä, Martinus-säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Setlementti Tampereen varapuheenjohtajana.

Olen naimisissa Pauli Välimäen kanssa, meillä on kolme aikuista lasta ja neljä lastenlasta. Asumme Kaukajärvellä omakotitalossa.

Minuun voi tutustua lähemmin osoitteessa https://www.ireneroivainen.net ja  https://www.facebook.com/IRoivainen

Miksi olet juuri Tampereen Sarkan hallituksessa?Tampereen kaupungin konsernijaosto ja Vihreä valtuustoryhmä ovat esittäneet minua tähän tehtävään kokemukseni ja asiantuntemukseni perusteella. Tehtävä kiinnostaa minua, koska se liittyy läheisesti sosiaalityöhön ja kunnalliseen sosiaalipolitiikkaan.

Mitä haluaisit tuoda esiin Tampereen Sarkan toiminnasta? Arvostan sitä, että Tampereen Sarka Oy on sosiaalinen ja yhteiskunnallinen yritys, joka tekee työtä sellaisten ihmisten ja ihmisryhmien kanssa, joiden on vaikea työllistyä suoraan avoimille työmarkkinoille tukemalla. Kiinnostava on myös uusi eko-sosiaalinen aluevaltaus  kaupunkipyörien operointipalveluissa.

Mottosi? Festina lente, kiiruhda hitaasti!

Kuka olet? Marjut Leppänen. Toimin tilitoimistossa palkka-asiantuntijana sekä perehdyttäjänä. Kouluttaudun työn ohella yhteisöpedagogiksi työyhteisön kehittäjä-suuntauksella.

Miksi olet juuri Tampereen Sarkan hallituksessa? Minua kiinnosti kovasti Sarkan toiminta ja nyt, kun olen tutustunut paremmin Sarkaan uutena hallituksen jäsenenä, olen hyvin otettu, että saan olla mukana. Sarkan arvot ovat kohdallaan ja niiden pohjalta toimintaa ohjataan. 

Mitä haluaisit tuoda esiin Tampereen Sarkan toiminnasta? Sarka on yhteiskunnallinen ja sosiaalinen yritys, joka huomioi työmarkkinoilta tippuneet tai tippumassa olevat yksilöt inhimillisellä otteella ja vihreitä arvoja noudattaen.

Mottosi? Asioilla on tapana järjestyä tarkoituksen mukaisesti.